Teràpies

Algunes de les teràpies que apliquem al Centre TAO:AYURVEDA
Practicada a l'Índia des de fa 5000 anys, la medicina ayurvedica ("ciència de la vida") és un sistema comprensiu de la medicina que combina teràpies naturals amb un acostament altament personalitzat al tractament de la malaltia. La medicina ayurvedica posa èmfasi igual en cos, ment, i esperit, i s'esforça de restablir l'harmonia natural de l'individu, condició indispensable de la salut global. 

BIOMAGNETISME
Es coneix com a biomagnetisme al magnetisme generat pels éssers vius i aíxi s'anomena l'estudi dels efectes dels camps magnètics en referència a la vida, designat també amb el terme magneto-biologia.
El cos dels éssers esta format per milions d'electrons que formen àtoms, que alhora organitzen cèl·lules, que integren els teixits, òrgans, músculs, pell, nervis, etc. Aquests electrons són la base i estructura de l'organisme, d'aquí la importància d'alimentar correcta i permanentment amb energies electromagnètiques el nostre cos i d'evacuar les energies residuals fora del cos una vegada ja han estat utilitzades. Aquest procés és continu i sense interrupció i quan aquest circuit es bloqueja es desequilibren les funciones orgàniques, psíquiques, hormonals, motrius, etc.
Llegir més sobre BIOMAGNETISME aquí >


CONSTEL·LACIONS FAMILIARS
Es tracta d'un mètode desenvolupat pel psicoterapeuta Bert Hellinger. El seu objectiu és alliberar les persones de les seves tensions. Aquestes tensions solen venir de les generacions passades i tenen les seves arrels en els esdeveniments de la història de la família. Per exemple: guerra, violència familiar o domèstica, mort prematura de pares o de fills, avortaments, separacions... i poden manifestar-se en les presents generacions com depressions, psicosi, pors, migranyes, cansament crònic o problemes en les relacions.
Llegir més sobre CONSTEL·LACIONS FAMILIARS aquí >


KINESIOLOGIA
Etimològicament, significa estudi del moviment. Tècnicament, és un sistema que utilitza el test muscular com a mecanisme de bio-informació, buscant en aquest estudi corregir els possibles desequilibris que afecten la persona. En un sentit més complet la kinesiologia és una forma de comunicació i estudi de tots elsnivells que "conformen" l'ésser humà: físic, químic, electromagnètic, emocional i factor-X, tant per saber comprendre el que està passant, com per conèixer de quina manera es poden solucionar els diferents problemes que patim. El kinesiòleg no fa diagnòstics mèdics, sinó busca la causa del desequilibri perquè al solucionar-se, es resolgui el símptoma. És un model terapèutic que no lluita contra el símptoma, sinó que reforça i equilibra el sistema. El kinesiòleg ajuda a prendre consciència del problema i el seu procés.

OSTEOPATIA
L'osteopatia és una pràctica mèdica basada en la teoria que moltes malalties són degudes a una pèrdua de la integritat estructural. Utilitzant tècniques estrictament manipulatives intenten tornar l'harmonia i l'equilibri que causen algunes malalties i inhibeixen la recuperació, és per tant una pràctica de tipus holístic.

QUIROPRAXIA 
La quiropraxia o quiromassatge consisteix en una manipulació del teixit muscular i conjuntiu per ampliar la funció d'aquests teixits i promoure la relaxació i el benestar.


REFLEXOLOGIA
Reflexologia o teràpia zonal és la pràctica d'estimular punts sobre els peus, mans, o orelles (anomenats zones de reflex), amb l'objectiu d'obtenir un un efecte benèfic sobre altres parts del cos, o que millorarà la salut general. La reflexologia treballa el sistema nerviós a través dels dermatomas. El nostre cos està proveït de terminacions nervioses en el tota la superfície, sent els peus i les mans els que ocupen una àrea més àmplia respecte a les altres parts del cos.
La tècnica que manipulant els peus amb les mans i les puntes dels dits es poden estimular les diferents zones de l'organisme, facilitant la curació i prevenint la malaltia, ja formava part de moltes teràpies mèdiques de l'antiguitat, des de l'Egipte clàssic a la antiga Índia.
Llegir més sobre REFLEXOLOGIA aquí>

SHIATSU
El Shiatsu és una teràpia manual d'origen japonès que utilitza pressions, estiraments, mobilitzacions i connexions. Tracta el cos en la seva totalitat estimulant i afavorint el seu retrobament amb un estat d'equilibri i harmonia natural. L'objectiu del Shiatsu és permetre que el Ki, l'energia vital de tot ésser viu, flueixi sense obstacles per la subtil xarxa de meridians energètics. Els desequilibris de la salut apareixen quan el KI s'obstrueix, provocant tot un seguit de símptomes i signes.
Llegir més sobre SHIATSU aquí >